Blog

Nyomtat

A kandallók beépítése családi házakban és hétvégi házakban is egyaránt jó ötlet, mert meghitt, egyedülálló hangulata, a lobogó tűz semmivel sem összehasonlítható élménye teljesen más jelleget kölcsönöz a nappalinak.

A vidéki vagy más néven country stílusú beltérhez kiválóan illik a kandalló. Milyen burkolatot, illetve kandallót ajánlott választani, ha egy country stílusú enteriőrbe szeretnénk kandallót beépíttetni?

Ennek a stílusnak jellemző tulajdonsága a rusztikusság, tehát az ebbe illeszkedő kandalló formailag hagyományosnak mondható. Ez azt jelenti, hogy a kandalló alsó párkánya jól észrevehetően elkülönül a kandalló többi részétől. Az alapanyagok jellemzően a tégla, terméskő, pattintott kövek, de mészkő, gránit, illetve a fa is felhasználható, tehát az egyszerűséget sugalló anyagok. A kandalló felső részét díszíthetik fejkövek, a könyöklő karakteres kialakítású, és a kürtője pedig lehet egyenes vagy felfelé szűkülő. Szóba jöhet még az öntöttvasból készült kandalló vagy kályha is, hiszen ez is jól illeszkedik a kerámiákkal, fonott kosarakkal, fa paraszti bútorokkal kialakított enteriőrbe.

Bízza ránk újdonsült kandallója kályhacsempéit, ha Önnek elsődleges a stílus és a minőség!

 Kályhacsempemanufaktúra facebook megosztás