Blog

Nyomtat

cserépkályha építésKedveli a régi, hagyományos eszközöket? Gondolkodik a cserépkályha építésen? Tudjon meg sok érdekességet az eredetéről, és használja ki Ön is az előnyeit!

Ha előtérbe helyezi a természetes megoldásokat, és hangulatos környezetet szeretne teremteni, akkor a legjobb megoldás cserépkályhával fűteni. Ezzel a nagyszerű eszközzel könnyen biztosíthatja a meleget, miközben gondoskodik a kellemes hangulatról is.

A cserépkályha eredete visszanyúlik a 12-13. század környékére. A hosszú időn keresztül tartó hideg miatt igyekeztek megfelelő megoldást találni, német és svájci mesterek készítették a cserépkályha ősét.

Az emberek rájöttek, hogy sokkal hatékonyabbá válhat a fűtés, ha zárt tűztérrel rendelkező berendezés kialakítására kerül sor. Kevesebb huzatra volt szükség, a füstöt kivezették kéményen keresztül, a tűz pedig lassabban égett, így több idő maradt a meleg leadására.

Eleinte agyagból gyártott szerkezetet használtak, majd cseréptányérok rögzítésével növelték a fűtési energiát. Az évek során egyre többféle kialakítással lehetett cserépkályhákhoz jutni, a 15. században terjedt el főként az alkalmazása.

Napjainkban ismét széles körben népszerű a cserépkályha építés, amit nagy tapasztalattal vállalunk. Eredeti zalaegerszegi kályhacsempével dolgozunk, amit nem csak az esztétikus megjelenéséért és az időtállóságáért érdemes választani, hanem a kiváló műszaki, hőtechnikai tulajdonságai miatt is.

Ha ránk bízza a cserépkályha kivitelezést, maximálisan elégedett lehet a stílusos megjelenést, a kimagasló hatásfokot, a kellemes hangulatot tekintve egyaránt. Megújuló energiaforrást használhat fel a fával történő tüzelés során.

Gazdagodjon stílusos, hagyományos, ugyanakkor a jelenkorban is rendkívül hasznos berendezéssel! Éljen a cserépkályha építés lehetőségével, és biztosítsa a meleget egyszerűen!

Tőlünk kényelmesen beszerezheti a megfelelő méretű és kialakítású terméket. Egyedi kályhacsempével burkolt fűtőeszközt biztosítunk, amivel hosszú időn keresztül elégedett lehet minden szempontból. Keressen bennünket bizalommal!

 Kályhacsempemanufaktúra facebook megosztás