Blog

Nyomtat

kéménykürtőKandallóval szeretne fűteni? Tanácsra van szüksége a kandalló építéséhez? Lényeges a kéménykürtők méretezése, ezért erről semmiképp ne feledkezzen meg!

A különleges megjelenésű, egyéni igény szerint választható kandalló nem csak a hatékony fűtést teszi lehetővé, hanem látványos, stílusos megjelenést is kölcsönöz az adott helyiségnek. Szinte mindenki szeret tűz közelében melegedni, a parázst szemlélni, miközben nyugodtan lehet pihenni, kikapcsolódni. Erre kiválóan alkalmas a kandalló, ami mindezt lehetővé teszi beltéren.

A kémény kiemelt szerepet tölt be a fűtőeszköz használata során, ezért lényeges, hogy megfelelő tulajdonságokkal rendelkezzen, és az előírások szerint lássa el a feladatát. Meglévő kémény esetén szükség van számításra és füstnyomás próbára, új kéménynél pedig figyelembe kell venni a kívánt teljesítményű kandallókürtő méretigényét. Ennek a minimális magassága 3 méter, keresztmetszete pedig a nyitott tűztérnyílás 1/8 - 1/15 része.

A számítási eljárás pontosságát több tényező befolyásolhatja, amelyekre külön figyelmet kell fordítani. Hozzáértő szakemberek segítségével minden részletre ügyelve, precízen kerülhet sor a kivitelezésre, a működtetésre.

A bizonytalanságot okozó hatások miatt nélkülözhetetlenek a biztonsági pótlékok a kéménykürtők méretezésekor. A kéménnyel létrehozott huzatnak elégnek kell lennie ahhoz, hogy fedezze a kémény és a kandalló huzatszükségletét. A kandalló kéménye tehát kiemelt szerepet tölt be, méretezésének célja a kéménykürtők hosszának és keresztmetszetének megállapítása.

Meglévő kémény esetén ennek méretei alapján határozható meg, hogy milyen típusú és teljesítményű kandalló csatlakoztatható. Meglévő kürtőnél tüzeléstechnikai szakember segítségével megállapíthatóak az adottságok, ami nem maradhat el a tervezést megelőzően.

Legyen körültekintő, és vegyen figyelembe minden tényezőt a biztonságos, hatékony kandalló üzemeltetés érdekében! Tegyen eleget az előírásoknak, és a saját érdekében is ügyeljen a kéménykürtők méretezésére!

Örömmel adunk tanácsot, és segítünk a tökéletes berendezés kiválasztásában, ha felkeres bennünket. Egyéni kérése szerint készítjük el a megfelelő kandallót, amit eredeti zalaegerszegi kályhacsempével burkolunk. Ne kössön kompromisszumot, éljen az általunk kínált lehetőséggel!

 Kályhacsempemanufaktúra facebook megosztás