Blog

Nyomtat

kandallókémény méretezéseSzeretne részletesebben tájékozódni a kandallókémény méretezéséről? Itt a lehetőség, hogy fontos információkhoz jusson hozzá a témáról.

Sokan vágynak saját kandallóra, ami nem csoda, hiszen nagyon egyedi hangulata van a fűtőberendezésnek. Növeli az ingatlan értékét, és fontos szerepet tölt be a harmónia megteremtésében. Ahhoz, hogy az előnyöket meg lehessen tapasztalni, és az embernek több öröme legyen a berendezés használatakor, mint bosszúsága, nagyon fontos, hogy a kandalló építés körültekintően történjen meg.

Először is fontos azt tisztázni, hogy milyen típusú berendezés kerül majd kivitelezésre. Amennyiben fa tüzelésű, zárt tűzterű kandallóról van szó, mindenképp számolni kell kandallókéménnyel is. Ennek tervezésére, építésére szigorú szabályok vonatkoznak, amik a biztonságos használatot szolgálják.

A kandalló méretezésnél mindenképp előtérbe kell helyezni a kandallókémény méretezését. Így több olyan hibát el lehet kerülni, amiket esetleg később korrigálni kellene, ez pedig időt, energiát és pénzt emésztene fel.

Mekkora legyen a kandalló?

Ahhoz, hogy a kandalló méretezése megfelelő legyen, pár külső tényezőt mindenképp számításba kell venni. Az ingatlan elosztásáról, hőszigeteléséről, tájolásáról nem szabad megfeledkezni, továbbá az egyén igényeit is szükséges előtérbe helyezni a tervezés során, hiszen mindenki más hőmérsékletben érzi jól magát.

Talán könnyebb lehet számadatok segítségével meghatározni a kandalló méretezését. Egy kilowatt befűthet harminc légköbmétert.

Mekkora legyen a kandallókémény?

Legalább 20x20 cm vagy ennél nagyobb keresztmetszetű kandallókéményt kell felhasználni a kivitelezés során. Ha alacsonyabb teljesítményű fűtőberendezésről van szó, akár a 14x14 cm-es méretezés is elegendő lehet.

Lényeges szempont még a kémény tető feletti magasságának meghatározása, így a környezet később nem lesz kitéve a pernyék, szikrák, füst veszélyeinek.

80 cm-nél nem lehet alacsonyabb a kémény tetősík fölötti függőleges mérete.

A kandallókkal kapcsolatban igényes megoldásokat kínálunk az ügyfeleinknek. Honlapunkon bővebb információkat is találhat rólunk, szolgáltatásainkról. Ha kérdései lennének, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken!

 Kályhacsempemanufaktúra facebook megosztás