Blog

Nyomtat

Cserépkályha átrakásA cserépkályha átrakására bizonyos időközönként sort kell keríteni a használati érték megőrzése érdekében - hogy mikor és miért, az alábbiakból kiderül!

Egy cserépkályha hosszú évtizedekig képes szolgálni, ám ehhez karbantartásra van szükség. A tisztítás azonban egy idő után már nem elég, hiszen a kályha úgymond "elhasználódik"; ilyenkor sort kell keríteni a cserépkályha átrakására.

Fontos, hogy a cserépkályha átrakása nem áthelyezést jelent, hanem lebontást és újraépítést!

A cserépkályhát alkotó anyagok - a kályhacsempéket leszámítva - egy idő után kiégnek, a járatok pedig eldugulnak a lerakódott koromtól, aminek következtében a kályha sokat veszít a teljesítményéből és a hőtároló képességéből, azaz nem lesz képes ellátni a feladatát.

Azonban a feladat elvégzésének szükségességét sok esetben konkrétabb jelek is mutatják: például kimozdulhatnak tűztér elemei, de akár le is eshetnek, sőt, olyan is előfordulhat, hogy a cserépkályha túl korai elzárására kerül sor, a keletkezett nyomás pedig szétfeszíti a kályhát. Ezekben az esetekben mindenképp szükség van a cserépkályha átrakására, de a fatüzelésű kályhák esetében nagyjából 15 évente el kell végezni, ám ez a megfelelő használattól is függ; ha nem, akkor akár 2 évre is lerövidülhet.

A cserépkályha átrakása során a talapzatig kell visszabontani a már elöregedett anyagokat, és kicserélni azokat újakra, majd újraépíteni az egész szerkezetet. Erre természetesen nem érdemes tapasztalat nélkül vállalkozni, azaz mindenképp szakértőt kell hívni, aki minden előírást betartva, tökéletes minőségben építi újjá a cserépkályhát.

Erre vállalkozik cégünk is, tehát, ha Önnek is feltűnt, hogy kályhája már nem a régi, és a fűtőértéke meg sem közelíti a korábban megszokottat, keressen fel bennünket, és bízza ránk a cserépkályha átrakását!

Amennyiben bővebb információra lenne szüksége a cserépkályhák átrakásával kapcsolatban, illetve, ha szeretné megrendelni szolgáltatásunkat, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!

 Kályhacsempemanufaktúra facebook megosztás